Cununia

Cununia

Unirea destinelor prin căsătoria a doi dintre credincioșii Bisericii este mereu un prilej de bucurie în Comunitatea Penticostală „Elim” din Sântandrei. Este un eveniment la care, alături de rudeniile mirilor, întreaga biserică sărbătorește unirea destinelor unui bărbat cu al unei femei.

Cununia religioasă se face o singură dată, monogam, și numai persoanelor necăsătorite anterior, care și-au păstrat sexul biologic de la naștere. Nu se fac cununii nici între persoanele de același sex biologic, nici travestiților (bărbatul în rolul miresei și femeia în rolul mirelui).

Baza biblică pentru oficierea cununiei se află chiar în prima carte a Bibliei, Geneza, când Dumnezeu îi cunună pe Adam și Eva.

Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie și a adus-o la om. Și omul a zis: „Iată în sfârșit aceea care este os din oasele mele și carne din carnea mea! Ea se va numi ‘femeie’, pentru că a fost luată din om.” De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de nevasta sa, și se vor face un singur trup. (Geneza 2:22-24)

Mirii care urmează a fi cununați trebuie să fi semnat înainte documentele de stare civilă la instituțiile abilitate (primărie sau oficiul de stare civilă). Întemeierea unei noi familii în sânul comunității este mereu o bucurie pentru credincioșii de la Biserica Penticostală „Elim” din Sântandrei. De obicei, după cununie urmează nunta la care participă invitații mirilor.

Pentru serviciul de cununie nu se percepe nicio taxă.