Serviciul de înmormântare

Serviciul de înmormântare

Despărțirea de unul din frații noștri de credință este mereu dureroasă, deși știm că, după ce vom încheia viața această pământească, îi vom reîntâlni în paradisul ceresc.

Serviciul de înmormântare este făcut de câțiva frați slujitori, diaconii, prezbiterii sau păstorii bisericii, și reprezintă, de fapt, o conducere pe ultimul drum a creștinului. Nu credem că prin serviciul de înmormântare a celui care a fost botezat nou-testamental și a murit slujindu-L pe Dumnezeu s-ar putea îmbunătăți cumva circumstanțele în care se află sufletul acestuia. Credem cu tărie că soarta celui decedat se află doar în mâna lui Dumnezeu, iar faptele pe care le-a făcut acesta, îl urmează în viață.

„Ferice de acum de morții care mor în Domnul!” „Da”, zice Duhul, „ei se vor odihni de ostenelile lor, căci faptele lor îi urmează!” (Apocalipsa 14:13)

De asemenea, deoarece credem că situația unui suflet plecat în veșnicie nu poate fi schimbată în vreun fel, nu se țin parastase sau pomeni. Unele familii îndoliate aleg să ofere o masă de dragoste, adică o agapă creștinească, celor prezenți la înmormântare, mai ales pentru că unele unele cunoștințe ale răposatului parcurg distanțe mari, din localități îndepărtate, și se întorc acasă în aceeași zi: e bine să mănânce înainte să pornească din nou la drum. Noi nu credem că, prin oferirea de mâncare după înmormântare, sufletul celui decedat s-ar putea hrăni cu aburi sau mirosuri din lumea aceasta.

Pentru serviciul de înmormântare nu se percepe nicio taxă. Suntem mereu alături de familiile îndoliate cu mângâieri și cu orice ajutor pe care îl poate oferi comunitatea penticostală „Elim” din Sântandrei.